Så kan du finansiera underhållningen
Underhållning är alltid ett trevligt tillskott vid alla tillfällen – oavsett om du ska arrangera en firmafest, ett bröllop eller barnkalas. Underhållning kan verkligen göra kvällen minnesvärd, men många tycker att det kan vara svårt att få finansieringen på plats. Här har vi samlat några goda råd som kan hjälpa dig att finansiera underhållningen.

Ett flexibelt lån med låg ränta


Ett av sätten att finansiera underhållningen på är att ta ett lån utan säkerhet, alltså ett privatlån. Det är ett flexibelt sätt att låna pengar på eftersom du inte behöver tillhandahålla banken med någon form av säkerhet i utbyte mot att få låna pengar. Andra anledningar till att ett privatlån är flexibelt är:

●   Du kan låna precis det belopp du behöver  

●   Du kan välja hur lång avbetalningstid du vill ha

●   Du kan amortera extra när du vill  

●   Du kan betala av hela lånet när det passar dig


Ett privatlån skiljer sig från ett bolån, där man använder bostaden eller andra tillgångar som säkerhet. Det kan vara en bra lösning för de som inte har så stora värden sedan tidigare. Nackdelen med ett privatlån är att räntan är högre än vid ett lån med säkerhet. Orsaken till det är att banken kompenserar för risken genom att sätta en högre riskpremie på lånet, alltså en högre ränta.


Ett privatlån är ändå billigare än att ta dyra smålån eller att handla på kredit. Om du behöver pengar till att finansiera underhållningen, kommer det därför löna sig att välja privatlån.


Hitta det billigaste lånet med en låneförmedlare

 

Eftersom privatlån har en högre ränta, är många intresserade av att hitta den lägsta räntan på marknaden. Det är här en låneförmedlare kommer in i bilden. Det är en aktör på finansmarknaden som hjälper privatkunder med att jämföra låneerbjudanden, samt att hitta lägst ränta. En låneförmedlare arbetar med att hitta skräddarsydda lösningar på lån för sina kunder.


För att hitta det billigaste lånet säger det sig själv att man måste jämföra många olika banker. Detta kan vara en komplicerad process, särskilt för vanliga personer som inte är vana vid att prata bankens språk. Dessutom tas en kreditkontroll varje gång man ansöker om ett lån, och om du arbetar med att jämföra många banker på en gång kan det sluta med en negativ kreditvärdighet. Om du inte vill drabbas av det så är det en stor fördel att använda dig av en låneförmedlare. Här tas endast en kreditkontroll, men din ansökan skickas ändå vidare till en rad olika banker och utlånare.


Så kan du sänka månadsutgifterna


Ett annat sätt att finansiera underhållningen på är genom att spara pengar. Det är inte alla som har möjlighet att spara pengar eftersom de redan har stora utgifter varje månad. Många betalar av på olika räkningar, kreditkort, avbetalningar eller andra skulder, och då räcker ekonomin kort och gott inte till.


Vid sådana tillfällen lönar det sig att prata med banken om att samla skulderna. Det innebär att man tar ett nytt lån för att bli av med de andra skuldavtalen, och därefter bara har ett lån att förhålla sig till. Det är en bra lösning för dig som har många skulder, då du kommer få en överskådlig avbetalningsplan och bättre kontroll över ekonomin. Genom att få en lägre ränta kan du sänka de månatliga avbetalningarna, samtidigt som du blir skuldfri snabbare.


För att refinansieringen ska vara lönsam måste du säkerställa att du får en lägre ränta på det nya lånet än du hade på det gamla. Det kan en låneförmedlare hjälpa dig med. Det enda du behöver göra är att uppge hur stora skulder du har, och därefter jämföra ränteerbjudandet från låneförmedlaren med den ränta du betalar idag. Om den nya räntan är lägre, kan du spara pengar varje månad. Det är ett bra sätt att finansiera underhållningen på.

    Ovanstående inlägg är publicerat 2018-12-07 kl 10:15.
    Vill du tipsa om något event? Maila info (a) bokaunderhallning.se!
Få tips på underhållning
Twitter